Skip to content

CROQUETES DE MILL

13 junio, 2012

Image

El mill és un cereal originari de l’Àfrica, creix en terres poc fèrtils i tolera molt bé la sequera.

No conté gluten, per la qual cosa és apte per celíacs i també és recomanable per a persones diabètiques.

És un dels cereals més energètics que existeixen i un dels més alcalinitzants.

Tonifica el sistema digestiu i està indicat en casos de vòmits, diarrees, mal alè i peràcids intestinals. Pel seu gran contingut en ferro i magnesi està indicat en casos d’anèmia, cansament, rampes i treball intel·lectual.

El mill ens aporta un gran contingut en vitamines B1,B2,B9 necessàries per al bon funcionament del sistema nerviós, per l’embaràs i en període de lactància.

Conté lecitina, que protegeix els òrgans i les artèries de l’acumulació de greix, millora el funcionament del cervell i facilita l’absorció de les vitamines B i A.

També conté àcid silícic, necessari per conservar la pell, les ungles i el cabell en bones condicions.

És un cereal que demana una dieta variada, ja que té un baix contingut en vitamina B3.

RECEPTA DE LES CROQUETES

Ingredients:

* 75g de mill

* 1 dent d’all picat

* 3 o 4 alls tendres

* Julivert ben picat

* 1 pastanaga ratllada

* Mitja llauna de tonyina (opcional)

 

Rentar bé el mill, colar-lo i posar la mida en una tassa. La tassa servirà per mesurar la quantitat d’aigua: ha de ser 3,5 tasses d’aigua per una de mill.

Posar-ho dins d’una olla, afegir una mica de sal marina i primer fer bullir a foc fort; seguidament, baixar el foc al mínim i coure 20 minuts tapant l’olla. Quan porti uns 15 minuts vigilar que no s’enganxi al fons de l’olla. L’aigua ha de quedar absorbida pel mill.

A una paella s’afegeix una mica d’oli d’oliva verge i es passen els alls tendres junt amb el dent d’all picat (a foc lent), afegir la pastanaga i deixar 1 minut coent amb la paella tapada, apagar el foc i afegir el julivert i la tonyina (si es vol).

Barrejar el mill calent amb la resta d’ingredients, deixar reposar uns minuts i, quan ja no cremi, fer la forma de les croquetes.

Es poden fregir amb farina de galeta i ou, o arrebossar-les amb sèsam o lli, o bé, si feu dieta, se’ls pot donar forma d’hamburguesa sense afegir-hi res més i posar-les al forn.

Estan boníssimes, són ideals per a tota la família i ja veieu que amb pocs ingredients tenim un plat saníssim.

Us animo a fer-les!!

(Recepta cedida per Laura Pros, dietista)

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Gansos Salvajes

Reconciliamos Moda, Belleza y Conciencia

Mi dieta cojea

(Blog de nutrición, dietética, alimentación y ciencia) por un Dietista-Nutricionista

Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Red de Huertos Urbanos de Madrid

La red de huertos urbanos comunitarios de Madrid

Última llamada (Manifiesto)

Estamos ante una crisis... de civilización

Som Comerç Just i Banca Ètica

La revolució de les butxaques

Cocina sana con Ernest Subirana

Blog de cocina donde encontraréis recetas y recomendaciones para una vida saludable

Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

Associació per la defensa de la Salut i la Agroecologia i en pro de la Sobirania Alimentària

Ateneu Popular de Vallcarca

...al maig 2016 vam celebrar 20 anys al barri!

Les Trementinaires de Vallcarca

Una cooperativa de consum agroecològic i crític

El Rave Negre

Salut i bons aliments!

plantemnos.wordpress.com/

Blog d'un hort comunitari recuperat en un solar municipal al mig de la ciutat en maig de 2010. Intentem fer i promoure l'agricultura ecològica a la ciutat. Participem en la Xarxa d'horts de Terrassa.

Hort del Xino

L'hort es del barri i pel barri. L'hort es queda.

repoblament.wordpress.com/

Organitzem l'èxode urbà amb seny i alegria!

KanPasqual

Just another WordPress.com site

LOGROÑO EN BICI

MOVILIDAD AUTÓNOMA PARA EL CAMBIO SOCIAL

boodaville

permaculture is an ethical design system to shape your life

A %d blogueros les gusta esto: