Skip to content

Receptes del sopar d’any nou

22 enero, 2014

El dissabte passat vam fer al local un sopar d’any nou. Tothom va portar alguna cosa per compartir i allà mateix vam fer un brou de verdures boníssim. Aquí hi ha algunes de les receptes (gràcies Mercè, Lara i Griselda). La setmana que ve, més.

Truita “vídua” amb llenties coral

Ingredients: 200-250 gr. aprox. de llenties coral, 2-3 cebes tallades a quadrets, 1 tassa de xampinyons tallats a làmines, 1-2 cullerades d’oli d’oliva, sal marina.

1.-  Deixar en remull les llenties (en cru) durant 2 hores mínim.

2.- Afegir una mica d’oli i sal a les llenties i triturar-les amb una batedora (amb l’aigua del remull). Ha de quedar amb consistència líquida però cremosa. Reservem .

3.- Saltejar les cebes amb poc oli i un pessic de cal sense tapa i amb foc mig-alt els 10-12 primers minuts, després tapar i baixar al mínim i coure-la uns 10 minuts més. La ceba ha de quedar ben ofegada o “rendida”.

4.- A continuació, afegirem els xampinyons i un pessic més de sal i els courem amb la ceba i sense tapa per facilitar que l’aigua s’evapori.

5.- Un cop estigui cuita la ceba i els xampinyons, afegirem les llenties batudes i ho barrejarem i donarem la forma de truita i deixarem que es cogui per una banda.  Important: per tal de que les llenties es coguin correctament, cal posar tapa i baixar el foc al mínim. Donarem la volta i courem per l’altra banda de la mateixa manera que ho fem amb una truita d’ous.

truita

Tarta Chiquilín

Ingredients (per a 8 persones): 1 tassa i ½ de cafè , 60 galetes Chiquilín (15×4), 200 grams de mantega (150 +50), 3 cullerades de sucre, 2 rovells d’ou, 150 grams de xocolata fondant

 Elaboració:

-fer una cafetera grossa

-batre els rovells d’ou, en un “cazo de fondo grueso”

-després afegir el sucre

-mesclar i acostar al foc

-afegir un tassó de vi de cafè, sense aturar de remenar sobre el foc

-a part, mesclar una cullerada de maizena, en fred, amb mig tassó de llet. Afegir a la crema

-deixar que refredi una mica i incorporar 150 grams de mantega en petites quantitats fins a assolir una crema lluent i llisa

-reservar a temperatura ambient

-afegir sucre a la resta de cafè i, en un plat, banyar les galetes, que s’aniran col·locant en una palangana (ja amb blondes)

-untar amb una capa de crema de moka i continuar cobrint fent capes fins a acabar les galetes (4 capes de galetes i 3 de crema)

 Per a la cobertura:

-fondre la xocolata

-afegir 50 grams de mantega i cobrir la tarta

-esperar un poc i ficar-la a la nevera

-servir freda

Banda de hojaldre con crema y frutas

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Gansos Salvajes

Reconciliamos Moda, Belleza y Conciencia

Mi dieta cojea

(Blog de nutrición, dietética, alimentación y ciencia) por un Dietista-Nutricionista

Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Red de Huertos Urbanos de Madrid

La red de huertos urbanos comunitarios de Madrid

Última llamada (Manifiesto)

Estamos ante una crisis... de civilización

Som Comerç Just i Banca Ètica

La revolució de les butxaques

Cocina sana con Ernest Subirana

Blog de cocina donde encontraréis recetas y recomendaciones para una vida saludable

Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

Associació per la defensa de la Salut i la Agroecologia i en pro de la Sobirania Alimentària

Ateneu Popular de Vallcarca

...al maig 2016 vam celebrar 20 anys al barri!

Les Trementinaires de Vallcarca

Una cooperativa de consum agroecològic i crític

El Rave Negre

Salut i bons aliments!

plantemnos.wordpress.com/

Blog d'un hort comunitari recuperat en un solar municipal al mig de la ciutat en maig de 2010. Intentem fer i promoure l'agricultura ecològica a la ciutat. Participem en la Xarxa d'horts de Terrassa.

Hort del Xino

L'hort es del barri i pel barri. L'hort es queda.

repoblament.wordpress.com/

Organitzem l'èxode urbà amb seny i alegria!

KanPasqual

Just another WordPress.com site

LOGROÑO EN BICI

MOVILIDAD AUTÓNOMA PARA EL CAMBIO SOCIAL

boodaville

permaculture is an ethical design system to shape your life

A %d blogueros les gusta esto: