Skip to content

Receptes

  • TRUITA “VÍDUA” AMB LLENTIES CORAL

Ingredients: 200-250 gr. aprox. de llenties coral, 2-3 cebes tallades a quadrets, 1 tassa de xampinyons tallats a làmines, 1-2 cullerades d’oli d’oliva, sal marina.

1.- Deixar en remull les llenties (en cru) durant 2 hores mínim.

2.- Afegir una mica d’oli i sal a les llenties i triturar-les amb una batedora (amb l’aigua del remull). Ha de quedar amb consistència líquida però cremosa. Reservem .

3.- Saltejar les cebes amb poc oli i un pessic de cal sense tapa i amb foc mig-alt els 10-12 primers minuts, després tapar i baixar al mínim i coure-la uns 10 minuts més. La ceba ha de quedar ben ofegada o “rendida”.

4.- A continuació, afegirem els xampinyons i un pessic més de sal i els courem amb la ceba i sense tapa per facilitar que l’aigua s’evapori.

5.- Un cop estigui cuita la ceba i els xampinyons, afegirem les llenties batudes i ho barrejarem i donarem la forma de truita i deixarem que es cogui per una banda. Important: per tal de que les llenties es coguin correctament, cal posar tapa i baixar el foc al mínim. Donarem la volta i courem per l’altra banda de la mateixa manera que ho fem amb una truita d’ous.

 

  • TARTA CHIQUILÍN

Ingredients (per a 8 persones): 1 tassa i ½ de cafè , 60 galetes Chiquilín (15×4), 200 grams de mantega (150 +50), 3 cullerades de sucre, 2 rovells d’ou, 150 grams de xocolata fondant

Elaboració:

-fer una cafetera grossa

-batre els rovells d’ou, en un “cazo de fondo grueso”

-després afegir el sucre

-mesclar i acostar al foc

-afegir un tassó de vi de cafè, sense aturar de remenar sobre el foc

-a part, mesclar una cullerada de maizena, en fred, amb mig tassó de llet. Afegir a la crema

-deixar que refredi una mica i incorporar 150 grams de mantega en petites quantitats fins a assolir una crema lluent i llisa

-reservar a temperatura ambient

-afegir sucre a la resta de cafè i, en un plat, banyar les galetes, que s’aniran col·locant en una palangana (ja amb blondes)

-untar amb una capa de crema de moka i continuar cobrint fent capes fins a acabar les galetes (4 capes de galetes i 3 de crema)

Per a la cobertura:

-fondre la xocolata

-afegir 50 grams de mantega i cobrir la tarta

-esperar un poc i ficar-la a la nevera

-servir freda

  • BANDA DE HOJALDRE CON CREMA Y FRUTAS

  • GALETES DE FLOCS DE CIVADA I POMA

Al blog Fentpensantdient apareix aquesta recepta de galetes que té molt bona pinta:

Ingredients:

  • 100 grams de farina integral (també pot ser blanca)
  • 100 gr de flocs de civada o de barreja de cereals
  • 70 gr de sucre o de melassa
  • 60 ml d’oli
  • 1 culleradeta de llevat de pastisseria
  • El suc d’una taronja petita (uns 50 ml)
  • Una poma

Preparació: Es barregen els ingredients secs (farina, flocs, sucre i llevat) i la poma pelada i rallada. Després hi afegim l’oli i amassem una miqueta amb les mans. La massa no queda molt fina perquè té una proporció bastant gran de flocs per la farina que porta…per tant les galetes les haurem de fer amb les mans. Agafem una cullerada de pasta, la premem una mica, fem una boleta i l’aixafem de manera que quedin unes galetes d’un cm de gruix més o menys. Escalfem el forn a 190ºC i hi posem les galetes entre 12 i 18 minuts (heu de pensar que al refredar-se s’endureixen una mica, així que és normal, i de fet aconsellable, que al treure-les del forn estiguin una mica tovetes). Quan les traieu del forn aneu amb compte que es desfan una mica (al refredar-se ja queden més consistents).

  • PASTÍS DE TRES COLORS

Ingredients:

· 200 gr d’azukis

· 1 tassa de mill

· 5 tasses d’aigua

· alga kombu

· 1/2 kg de carbassa

· 1/4 kg de coliflor

· 1 cullerada sopera de tahina

· 2 cullerades de germen de blat o formatge ratllat

· ceba tendra

· sal marina

Azuki
Azuki

*Es bullen els azukis amb l’alga kombu.

*Es torra una mica el mill i es bull amb la coliflor 20 minuts a foc lent. S’afegeix ceba tendra ben picada i tahina, i a continuació s’aixafa tot.

*Es cuina la carbassa al vapor i es tritura.

*En una safata de forn, es fan tres capes amb el mill, els azukis i la carbassa, s’empolsa amb germinat de blat o formatge ratllat i es gratina.

  • AVECREM CASERO

Navegando por internet encontramos esta receta en la web www.recetasmierdaeuristas.com, que a su vez está sacada del blog ecocucinaen.wordpress.com (dispone de versión en inglés y en italiano).

Ingredientes:

· Raspaduras de zanahoria

· Hojas de apio

· Hojas exteriores de cebolla

· Pieles de tomate

· Pieles de pimiento rojo

· Romero, albahaca, perejil u otras especias de tu gusto

· Un diente de ajo

· Pimienta

· Sal gruesa (el equivalente a la mitad del peso de los vegetales)

· 2 cucharadas de vino blanco

· Aceite de oliva

Procedimiento:

1 – Poner las pieles de verduras en una olla a cocer junto con una cucharada de aceite de oliva, las hierbas aromáticas de tu elección, la sal gruesa (la mitad del peso de las cáscaras de verduras) y la pimienta.

2 – Agregar las 2 cucharadas de vino blanco y media taza de agua o de caldo sobrante de haber cocido verduras.

3 – Deja que todo el líquido se evapore y los vegetales estén cocidos.

4 – Pon las pieles y cáscaras de los vegetales a secar al sol (dos días si el sol es fuerte), encima de los radiadores o en última instancia, en el horno (desaconsejado para mierdaeuristas militantes convencidos, ya que las cáscaras de verduras tardaría en secarse 3 horas a 100º). Deja que se seque por completo.

5 – Cuando las verduras estén totalmente deshidratadas, mezcla y reduce a polvo con una batidora o thermomix (para el afortunado que tenga una de estas joyas-robots).

6 – Guardar en un recipiente hermético y conservar en la nevera. Tiempo de caducidad 3 meses, 6 meses si lo guardas envasado al vacío.

Podéis ver las fuentes pinchando aquí y aquí. Imágenes sacadas de ecocucinaen.wordpress.com

  • SEITÁN

Com elaborar el seitan a casa a partir de farina de blat

Ingredients:

· 300 gr de farina de blat dur (aquesta té més gluten); si no en tenim, es pot fer amb farina integral.

· 1 tira d’alga Kombu

· 3 dents d’all

· un tros de gingebre

· fulles de llorer

· salsa de soja

Elaboració:

1. Es posa la farina en un bol i s’afegeixen petites quantitats d’aigua, barrejant amb les mans fins a aconseguir consistència i que no s’enganxi.

2. S’amassa durant 10 minuts fins que la massa quedi elàstica i no es trenqui.

3. Es submergeix la massa en un bol gran amb aigua freda i es deixa durant 15 minuts.

4. Es torna a submergir la massa en un recipient gran amb aigua freda, es torna a amassar i es repeteix el procés alternant aigua freda amb calenta, i acabant amb l’aigua freda fins que surti l’aigua neta.

5. Es couen les boles de seitan en 1 litre d’aigua uns 40 o 50 minuts (s’han d’afegir quan bulli l’aigua), junt amb una tira d’alga Kombu, 3 dents d’all, 3 rodanxes de gingebre, 3 fulles de llorer seques i dues cullerades soperes de salsa de soja.

6. Es pot conservar durant 10 dies a la nevera, en un pot de vidre tancat hermètic, cobert amb l’aigua de cocció ja freda.

Seitan, foto de Vegan traveller en Flickr

Com es fa el seitan de llegums?

Ingredients:

· 50 gr. de llegums

· 25 gr. de farina de gluten

S’ha de fer un puré fi amb els llegums i tamisar-lo amb ajuda d’un colador; després es barreja poc a poc amb la farina de gluten i es cou de la mateixa manera que amb el seitan de blat.

RECEPTES AMB SEITAN

A la planxa: Molt fàcil: es talla a filets i es cuina a la planxa amb poc oli. S’acompanya amb una salsa salsa amb mitja dent d’all, julivert tallat finet, oli d’oliva i mitja cullerada de tamari.

Seitan, foto de Roxeteer en Flickr
 

Saltejat de seitan amb naps i pastanagues: Es necessita una ceba a tires, un nap a tires, 250 gr de seitan tallat a daus, 1 fulla de llorer, una mica d’orenga, 2 alls picats, oli d’oliva verge, tamari i sal marina.

Es salteja en una cassola la ceba amb una mica d’oli i sal. Quan estigui daurada, es posa l’all, s’afegeix el nap, la pastanaga i una mica de sal, i es sofregeix 2 o 3 minuts més.

S’afegeix el seitan, el llorer, l’orenga, una mica d’aigua i una cullerada sopera de tamari. Es tapa i es deixa coure dos o tres minuts més.

  • CROQUETES DE MILL

Image

Ingredients:

· 75g de mill

· 1 dent d’all picat

· 3 o 4 alls tendres

· Julivert ben picat

· 1 pastanaga ratllada

· Mitja llauna de tonyina(opcional)

Rentar bé el mill i colar-lo i posar la mida en una tassa. La tassa servirà per mesurar l’aigua que ha de ser per cada tassa de mill 3,5 d’aigua.

Posar-ho amb una olla, afegir una mica de sal marina i primer fer bullir a foc fort i seguidament baixar el foc al mínim i coure 20m tapat. Quan porti uns 15 minuts vigilar que no s’enganxi en el fons de l’olla. L’aigua té que quedar absorbida pel mill.

Amb una paella s’afegeix oli d’oliva verge (poc) i es passen els alls tendres junt amb el dent d’all picat (a foc lent), afegir la pastanaga i deixar 1 minut coent amb la paella tapada, apagar el foc i afegir el julivert i la tonyina( si es vol).

Barrejar el mill calent amb la resta d’ingredients, deixar reposar uns minuts i quan ja no cremi fer la forma de les croquetes.

Es poden fregir amb farina de galeta i ou, o arrebossar-les amb sèsam o lli o bé sense res donar la forma d’hamburguesa i posar-les al forn ( pels que facin dieta).

(Recepta cedida per Laura Pros, dietista)

  • CARXOFA FARCIDA DE FAJOL

Per a 4 persones

Ingredients:

· 4 carxofes
· ½ llimona
· 1 vas (250 ml) de gra de fajol
· 2 vasos d’aigua
· Pebre negre acabat de moldre
· Un pessic d’orenga seca
· Un pessic de canyella en pols
· Julivert trinxat
· Sal marina fina
· Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

El gra de fajol

Renteu el fajol, escorreu-lo bé i torreu-lo en una paella sense oli, remenant constantment fins que el gra s’hagi assecat. Retireu-lo del foc.
Poseu 2 vasos d’aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, incorporeu-hi el fajol torrat, dos pessics de sal, l’orenga, la canyella en pols i un rajolí d’oli.
Deixeu-ho coure 20 minuts tapat: els primers 5 a foc mitjà i els 15 restants a foc suau. El gra ha de quedar tou i eixut, sense aigua al fons. Retireu el cassó del foc.

Les carxofes

Talleu la base de les carxofes, traieu les fulles més dures i talleu-ne les puntes. Fregueu-les amb un tall de llimona i poseu-les a l’olla a pressió.
Afegiu-hi un fons d’aigua que cobreixi un quart de les carxofes, salpebreu-les, poseu-hi un tall de llimona per evitar que s’ennegreixin i deixeu-les coure 10 minuts a baixa pressió.

La presentació

Amb una cullereta rodona –de les que es fan servir per tallar boletes– buideu l’interior de les carxofes i farciu-les de fajol, tal com es veu a la foto.
Espolseu-hi una mica de julivert per sobre i amaniu-les amb un rajolí d’oli.

  • AMANIDA DE FIGUES AMB PERNIL, PARMESSANO I RÚCULA
        Figues, foto de Calafellvalo a Flickr (licencia CC)
 

Talleu les figues a rodanxes i poseu-les en una font. Poseu-hi a sobre el pernil serrà tallat i el parmesà a làmines, i per sobre la rúcula. Amaniu-la abans de servir amb una vinagreta amb oli d’oliva, vinagre de Mòdena i pebre.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Gansos Salvajes

Reconciliamos Moda, Belleza y Conciencia

Mi dieta cojea

(Blog de nutrición, dietética, alimentación y ciencia) por un Dietista-Nutricionista

Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Red de Huertos Urbanos de Madrid

La red de huertos urbanos comunitarios de Madrid

Última llamada (Manifiesto)

Estamos ante una crisis... de civilización

Som Comerç Just i Banca Ètica

La revolució de les butxaques

Cocina sana con Ernest Subirana

Blog de cocina donde encontraréis recetas y recomendaciones para una vida saludable

Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

Associació per la defensa de la Salut i la Agroecologia i en pro de la Sobirania Alimentària

Ateneu Popular de Vallcarca

...al maig 2016 vam celebrar 20 anys al barri!

Les Trementinaires de Vallcarca

Una cooperativa de consum agroecològic i crític

El Rave Negre

Salut i bons aliments!

plantemnos.wordpress.com/

Blog d'un hort comunitari recuperat en un solar municipal al mig de la ciutat en maig de 2010. Intentem fer i promoure l'agricultura ecològica a la ciutat. Participem en la Xarxa d'horts de Terrassa.

Hort del Xino

L'hort es del barri i pel barri. L'hort es queda.

repoblament.wordpress.com/

Organitzem l'èxode urbà amb seny i alegria!

KanPasqual

Just another WordPress.com site

LOGROÑO EN BICI

MOVILIDAD AUTÓNOMA PARA EL CAMBIO SOCIAL

boodaville

permaculture is an ethical design system to shape your life

A %d blogueros les gusta esto: